Voler tocar el cel amb la mà

Voler tocar el cel amb la mà
Nois de la Torre, Jean Segovia.

6/12/14

Les primeres passes

Els castellers del Prat de Llobregat és una colla relativament nova que fa tan sols uns mesos va iniciar el seu camí. Amb l’ajuda de tres persones experimentades en castells i provinents d’altres colles ajuden a que setmana rere setmana aquesta agrupació vagi evolucionant.

Pilar de 3 net, Silvia Muñoz
Aquesta colla assaja al col·legi a l’escola Sant Jaume de la localitat. Normalment, en la temporada que no fa fred assagen al pati de l’escola, tot i que ara fan els assajos dins del gimnàs. La Meritxell Valls, actual cap de colla, prové antigament dels Castellers de Barcelona. La cap de colla té molt clar els seus objectius, vol fomentar el sentiment d’equip i unió de la colla per cohesionar-se i formar una família. Sap que l’inici sempre és difícil però amb el suport, les ganes i la il·lusió de la gent juntament amb la constància i esforç mica en mica aniran fent passes importants. Ara per ara, ja s’han apuntat un pilar de quatre. La setmana que ve el voldran intentar de nou.   

El 90% dels integrants de la nova agrupació es podria dir que mai han fet castells i una gran majoria mai n’havia vist. Es podria dir, doncs, que és una colla que comença des de 0 completament. Tot i això, les ganes que tenen per aprendre, sobre tot els nens, és molt admirable. A més a més, són molt oberts a rebre persones i molt amables. L'assaig d'ahir van comptar amb persones provinents dels castellers de Barcelona i dels Nois de la torre. Qualsevol consell, ajut o opinió l'accepten amb gran gratitud. Amb aquests gestos mostren les seves ganes d'evolucionar i consolidar-se com a una nova colla. 

Fent un anàlisi de la dinàmica de l'assaig i de la colla es percep un ambient juvenil. Tenen una gran quantitat d'infants i joves. Inicien l'assaig fent poms de dalt i tecnificació per aprendre a pujar utilitzant espatlleres. Fan un descans i seguidament continuen amb proves de castells fins prop arribades les onze de la nit. 

Local Castellers del Prat, Silvia Muñoz

1 comentario:

Maquegri dijo...

Felicitats nois!
Encantada de seguir_vos! ;)
AMUNT CASTELLERS!!!!