Voler tocar el cel amb la mà

Voler tocar el cel amb la mà
Nois de la Torre, Jean Segovia.

10/1/15

Assemblees prenen protagonisme aquest mes



Un gener ple de convocacions de les colles castelleres per a decidir la continuïtat o canvi del futur de les colles 
Un nou any comença i tot s’ha de organitzar. Hi ha colles que continuaran amb la seva dinàmica, d’altres que faran canvis en la seva forma de treballar i d’altres renaixeran per donar un gir complet al seu destí. 

És per això que, aquest mes de gener s’han comptabilitzat una gran quantitat d’assemblees extraordinàries en las que la colla en qüestió es reuneix per fer balanç de l’any anterior. En aquestes reunions s’hi fan el reconeixement dels mèrits aconseguits la temporada anterior i destacar aquells erros que s’han comés i cal corregir. S’aproven els pressupostos en las que la colla dóna el seu vistiplau de si la junta directiva ha emprat o no una bona gestió acadèmica. 

També aquesta reunió serveix per si en algun moment algun casteller ha tingut algun que altre dubte, qüestió a tractar, problema o simplement vol donar la seva opinió ho pot fer davant de tota la colla. Aquesta és una gran característica que emblema el món dels castells, la seva democratització per part dels integrants i veure com l’opinió dels castellers és important. 

Una de les qüestions que es tracten amb més rellevància és la continuïtat o no de les actuals juntes, tant la directiva com la tècnica. Les juntes en qüestió posen normalment a disposició de la colla, any rere any, el seu càrrec. Entre d’altres es sap que, per exemple, Xicots de Vilafranca continuarà amb la seva cap de colla Aina Mallol o Ana Simón dels Castellers de Poble Sec també. Aquestes dues setmanes que vindran estaran plenes de assemblees així com la prevista per la Joves de Valls el 23 d’aquest mes o els Nois de la torre aquest proper dissabte 17 de gener. 
Assemblea de la Joves de Valls, TAC12

No hay comentarios: