Voler tocar el cel amb la mà

Voler tocar el cel amb la mà
Nois de la Torre, Jean Segovia.

13/10/14

La bèstia caracteritza el Concurs de Castells de Tarragona 2014

Tres castells de 10 caracteritzen aquest últim Concurs de Castells. El passat 5 d'octubre, la Tarraco Arena Plaça vestia una guarnició de colors exuberants. De fet, en acabar l'actuació, no només va quedar guarnida de colors sinó també dels castells més alts i poc usuals dins el món casteller.

Va quedar caracteritzat per l’anomenat, “el més alt de tots els monstres”. Així ho protagonitzava el diaricasteller.cat en el seu article sobre l’anàlisi i evolució del 3 de 10 amb folre i manilles. Les tres colles pioneres del concurs van carregar aquesta bèstia de castell, el més alt dels castells catalans. Primerament el va carregar la Colla Vella Xiquets de Valls, seguidament els Castellers de Vilafranca i finalment, i com a acte inesperat, la Jove de Tarragona. 


En la primera ronda, la cursa era entre la Vella de Valls i els Castellers de Vilafranca fins que a tercera ronda, just després dels de Vilafranca, la Jove de Tarragona se’n valenta a tirar el seu primer intent de castell de deu pisos. No va ser fins la quinta ronda que el primer lloc del podi es va decantar per Vilafranca en el intent desmuntat del 4 de 9 net de la Colla Vella Xiquets de Valls. 
  Castellers de Vilafranca, Jove de Tarragona i Colla Vella Xiquets de Valls, Concurs de castells de Tarragona  5/10/14
Cal destacar també les actuacions que varen fer les colles barcelonines, la local, la Colla de Sants i els castellers de la Vila de Gràcia. Van dur a plaça castells de nou folrats. Si més no, mantenien la seva línia. També cal felicitar l’actuació dels Nens del Vendrell per la seva tripleta de vuit però culminada per el tan esperat pilar de sis que tots ells desitjaven. Castellers de Sabadell retornen als castells de 9 pisos juntament amb els Xiquets de Reus. Tant Capgrossos de Mataró, els Xiquets de Tarragona com els Castellers de Sants van arriscar totes les seves cartes en el 2 de 9 amb folre i manilles. Només Xiquets de Tarragona el va carregar. 

Tot i que va començar amb molt bon peu fent un 5 de 9 amb folre, la Joves de Valls va semblar estancar-se en aquell 4 de 9 net. No hi havia manera de alçar-lo i va quedar en intent desmuntat. 

Colla Joves Xiquets de Valls 12/10/14
Tret de que hagi sigut el millor concurs de la història, la temporada no es va aturar aquell dia. Hi va haver colles que es van quedar amb ganes de fer història i de superar-se. Per exemple, ahir a la diada de Santa Teresa a Vendrell, la Joves Xiquets de Valls va carregar la torre de 8 sense folre i els Nens del Vendrell carregaven el pilar de set. Ara per ara tots els castellers tenen els ulls fixats en les pròximes diades com Tot Sants a Vilafranca, Sant Narcís a Girona i Santa Úrsula a Valls, places tradicionals castelleres on solen aplegar castells històrics. 


Ara la pregunta és, que depara als propers anys? S’alçaran castells més alts? Començaran a netejar castells i es veuran castells nets? És aquest concurs el sostre del món casteller?
                                                                                            

No hay comentarios: