Voler tocar el cel amb la mà

Voler tocar el cel amb la mà
Nois de la Torre, Jean Segovia.

23/10/14

Recta final per alguns, inici de temporada per altres.

Queden tan sols unes setmanes per a que la majoria de les colles castelleres finalitzin la seva temporada 2014. Tot i això aquest cap de setmana ens esperen dues diades importantíssimes pel món casteller. Unes diades que es poden convertir, novament, en diades de 10. 

Pel que es veu les tres colles protagonistes de les diades de Santa Úrsula i Sant Narcís estan preparant la bèstia dels castells, el 3 de 10. Tot el món casteller es paralitzarà aquest diumenge i concentrarà tota l'atenció a Valls i Girona. 


5 de 5 net Ganàpies de la UAB, Anna Portella
Tornant a dia d'avui, mentre unes colles finalitzen la seva temporada, gloriosa o no tan gloriosa, d'altres la inicien i comencen a escalfar motors. És el cas de les colles universitàries. Dimarts i dijous assagen la colla Ganàpies de la Universitat Autònoma de Barcelona a la gespa de la facultat de Ciències. Aquesta colla està formada per estudiants de dita universitat que, paral·lelament, cadascun d'ells formen part d'altres colles. Segueixen les mateixes característiques que una colla castellera normal, tret de certs detalls. El que es denomina "pom de dalt" que en una colla castellera està formada per canalla o nens, en la colla universitària està formada per, la gran majoria, noies de 18 anys com a mínim. És a dir, els castells universitaris tendeixen a tenir un pes molt més elevat que els de colles normals. Tot i això, han arribat a fer grans meravelles dins de les seves possibilitats igualant-se al nivell de pis que un gran nombre de colles convencionals. La colla Ganàpies, en aquest cas, ha assolit fins ara castells de gamma de set i mig. 


Prova de la torre de 7 amb folre dels Ganàpies. Anna Portella
Últimament s'estan preparant per la seva, denominada, festa major, el 6 de novembre. Diada on també assistirà la colla universitària dels Arreplegats de la Zona Universitària de Barcelona. Pel que es veu, Ganàpies va assajant castells de set i procurarà anar a plaça amb aquells castells assegurats, ja que la temporada és molt llarga i només acaben de començar. Tot i que les perspectives dels assajos vers l'actuació són pròsperes.

Per tant, un cop finalitzin les colles convencionals les seves temporades tots els ulls aniran a parar a les diades universitàries. De fet, fa cosa d'un any, en una diada castellera universitària es va arribar a veure un 4 de 8 descarregat, castell de gran envergadura i de pes, sens dubte. Últimament s'estan animant força i es veu un gran creixement d'integrants nous, els denominats "novatus" que en algunes colles han arribat a entrar un nombre superior als antigament castellers de dites colles.
La colla Ganàpies de la UAB fa 20 anys

No hay comentarios: