Voler tocar el cel amb la mà

Voler tocar el cel amb la mà
Nois de la Torre, Jean Segovia.

27/10/14

La bèstia es desperta a Girona

Un Sant Narcís i una Santa Úrsula fan tremolar dues grans places castelleres més importants del món casteller. Aquest diumenge veiem despertar-se el castell de 10. 

Una Santa Úrsula caracteritzada per el shock entre ambdues colles vallenques, dues rivalitats històriques demostraven el seu potencial, però la sort no els va acompanyar. Dos intents de 3 de 10 amb folre i manilles que van caure juntament amb un intent carregat de 4 de 9 sense folre per part de la Colla Vella Xiquets de Valls. La Colla Joves Xiquets de Valls també van carregar el 4 de 9 sense folre i la torre de 8 sense folre va queda en intent ja que l'enxaneta no va arribar a passar a fer l'aleta.
4 de 9 net, Colla Vella
Per tant, es resumir que no va ser la Santa Úrsula que s'estava el món casteller però hi va haver una lluita intensa que es podia notar en el ambient de la plaça. Per un moment, el caliu es va tensar amb crits d'ambdues colles cantant, alternant-se, els seus diversos himnes. A la plaça es va poder notar de bona mà el que és la rivalitat castellera hereditària.
Torre de 8 sense folre, Colla Joves
Per un moment la diada semblava que es n'és a torçar per aquests crits de provocació però ambdues colles van saber estar i respectar-se. Tot i les caigudes, la Colla Vella va aconseguir fer un 4 de 9 amb folre i el pilar i un preciós pilar de 8 amb folre i manilles. La Colla Joves va sortir de 5 de 9 amb folre, va carregar el 4 de 9 sense folre i va  descarregar un de 3 de 9 amb folre. Per acabar la Joves va fer un pilar de 5 ja que els pilaners es van fer mal en la caiguda de la torre de 8 sense folre. Tot i això cal dir que les nervis juguen males passades i també portaven la pressió d'un Sant Narcís que ja havia començat abans que Santa Úrsula i havien descarregat el 3 de 10 amb folre i manilles, el primer descarregat de la temporada per part dels Minyons de Terrassa a Girona.
3 de 10 amb folre i manilles, Minyons de Terrassa.
La diada de Sant Narcís va fer somiar a la colla de Terrassa. Si bé es recorda, Minyons de Terrassa no descarregaven el 3 de 10 des de l’any 2002. I des de aleshores només el varen carregar el 2004 i el 2010. Per tant, el que fa de la seva història n’han descarregat, enguany, tres. Minyons és una colla potent i de gran envergadura i ningú s’esperava a inici de temporada que ara a finals descarregarien un 3 de 10. Sant Narcís s’acompanyava, doncs, de un seguit torre de 9 amb folre i manilles, un 4 de 9 amb folre i un pilar de 7 amb folre. El seu somni es va fer realitat i, per tant, la bèstia es desperta després del concurs de Tarragona un cop més. Girona és plaça de 10. 
El 2014 es situa com el any amb més castells de 10 mai vist en la història. Es podria denominar com el millor any casteller de la història. En qüestió de un mes s'han arribat a veure fins a 4 castells de 10, 3 carregats i un de descarregat. Encara queda una diada importantíssima dels Castellers de Vilafranca, la gran pregunta és, tornarem a veure despertar la bèstia? La resposta estarà el dia 1 a la plaça de la vil·la de Vilafranca al mig dia.
Fent un resum del cap de setmana ràpid, la gran majoria de colles, però, tancaven aquest cap de setmana la seva temporada. com és el cas de la Jove de Tarragona que va fer la seva tripleta o els Nois de la Torre que van dur a plaça dos castells de set. Colles més petites han arribat assolir grans castells per a ells. Sant Feliu aconseguia fer un 3 de 7 sent colla de sis. 

D'altres encara esperen una o dues setmanes per finalitzar el seu any com és el cas dels Xicots de Vilafranca, que han penjat a les xarxes socials un vídeo dedicat aquest 3 de 9 amb folre esperat. Actuen aquest cap de setmana i pot ser que es converteixin en una colla nova de 9, tot depèn d'ells. D'altres colles més petites com Altafulla espera a la seva festa major per tirar la seva primera torre de 7, el castell més difícil de les colles de set i mig.



No hay comentarios: