Voler tocar el cel amb la mà

Voler tocar el cel amb la mà
Nois de la Torre, Jean Segovia.

2/11/14

Esforç

 El pilar caminant per les 99 esglaons de la catedral dels Marrecs de Salt sempre acapara una gran concentració d'una gran massa popular de gent a la catedral de Girona.

Fa cosa de quatre anys aquest pilar se'ls hi va caure. Tot i això, un cop van caure van tornar a intentar-ho i el van aconseguir. Es va realitzar un vídeo penjat al youtube que va ser el més vist de tots en aquell moment. Demostració purament de l'esforç i el tornar-se aixecar tot seguit d'una caiguda. Aquí és on es troba l'essència màgica castellera. Aquells valors amagats els quals si no hi formes part i t'involucres plenament, no pots arribar a sentir tots aquests principis morals. El saber que sota la teva caiguda tens gent que t'ajudarà a sortir en el pou on has caigut, et treu, t'aixecarà i et donarà la valentia que necessites per retornar a emprendre el camí que seguies.


Enguany, aquest dissabte el van aconseguir descarregar amb èxit. Totes les colles realitzen aquest tipus de pilar amb caire i simbologia diferent. Molts d'ells van relacionats amb la tradició del poble o regió. Els més comuns són els pilars caminant de les esglésies.

Pilar de 4 caminant, Girona. 1/11/2014


Fent un resum ràpid, cal destacar aquest cap de setmana la diada de Tots Sants de Vilafranca on es van intentar novament castells de 10 però únicament van quedar carregats. Vilafranca també intentava el 4 de 9 net que va quedar carregat. El desig i la il·lusió de ser colla de nou pel que fa als Xicots de Vilafranca va quedar en un simple intent el qual va caure abans de ser carregat i per tant, va quedar en intent.

Moltes colles van finalitzar la seva temporada aquest cap de setmana. Tot i això, moltes colles continuen actuant fins, ben ve, finals de novembre. Ara comencen les denominades, diades universitàries. Dijous 6 de novembre, a la Universitat Autònoma de Barcelona, obra la temporada castellera universitària amb una actuació a la Plaça Cívica del campus. En motiu de la festa major de la universitat actuaran vora les tres i mitja de la tarda juntament amb la colla universitària de la Universitat de Barcelona, els Arreplegats de la Zona Universitària. Es preveu una bona diada ja que s'han anunciat possibles castells com un 5 de 7, 3 de 7 i algun que altre folre.

No hay comentarios: