Voler tocar el cel amb la mà

Voler tocar el cel amb la mà
Nois de la Torre, Jean Segovia.

13/11/14

Després del 3 ve el 4!

Intent de 4 de 10fm Vilafranca.
Minyons s'apodera del lema que van utilitzar l'any passat els verds. Els de la camisa rosada després d'haver descarregat el 3 de 10 per Sant Narcís ara estan perseguint el desconegut 4 de 10 fm.
Aquest va ser el lema que es van adjudicar els verds l'any passat per la diada de Tot Sants. Cal recordar que el 2013 va ser l'any en que els verds varen descarregar DOS cops la bèstia del 3 de 10 amb folre i manilles. Una per Sant Fèlix i l'altre per Tot Sants. Bé, un cop varen descarregar el 3 per Sant Fèlix es van proposar aquell lema. Van plantejar-se la possibilitat de fer el 4 de 10 amb folre i manilles. Per contra, el intent d'aquest castell en la diada de Tots Sants va quedar en un simple intent quan es col·locaven sisens. El 1996 hi van muntar dos peus, però se’ls va ensorrar abans de sonar gralles. 

1536460_10203714923007968_9192948598522202038_n
Logo de la diada de Minyons de Terrassa
Ara aquest lema se la apoderat Minyons. Després d'haver carregat el 3 per Sant Narcís, els de la camisa rosa s'han proposat dur a plaça aquest diumenge el desconegut 4 de 10. Els Minyons de Terrassa també el van assajar a plaça l’any 2011; en una prova hi van arribar a pujar sisens. Se li diu, doncs, desconegut ja que només s'ha provat en dues ocasions.És un castell dins d'una dimensió desconeguda, difícil de classificar. Tot i això, a la taula de puntuacions dels castells es troba situat en la segona categoria dins dels gamma extres. Es valorat per sobre del 3 de 10 amb folre i manilles i per sota del 2 de 9 només amb folre.


Minyons bateja aquest castell com l'Estrella de la mort al·ludint a l'estacio espacial de la pel·licula de Star Wars. Per tant, tot i que siguem a la recta final de la temporada castellera 2014 no vol dir que tot el millor ja s'ha vist. Aquest diumenge podríem trobar-nos, novament, amb una nova fita històrica castellera.

Mica en mica es pot anar veient que les colles milloren considerablement de manera molt ràpida. Estarem davant d'un procés evolutiu dels castells? L'any vinent veurem que la majoria de colles han pujat un pis els seus castells? El 4 de 10 pot ser l'ultim pas dels castells i considerar-lo com el sostre casteller?  

Tot i que la temporada s'acabi, seguirem investigant dins de l'univers casteller. Escoles de castells, possibles assemblees, colles universitàries i la seva evolució, el inici i transcurs de noves colles que estan sorgint...


1 comentario:

Jansy dijo...

Jo aniré a veure'l.

Sempre he dit que no em vull morir sense veure el 4de10fm i el Pde9fmp.