Voler tocar el cel amb la mà

Voler tocar el cel amb la mà
Nois de la Torre, Jean Segovia.

9/11/14

Va per tú, Mariona!

Cartell de la diada, Mariona Galindo
 La tràgica actuació per les Santes de Mataró el 2006 on els Capgrossos varen perdre la seva estimada Mariona en una caiguda va ser el motiu per la que els de la camisa blau marí des de fa uns anys celebrin en homenatge a la seva canalla una actuació.

El dissabte va tenir lloc el famós esdeveniment casteller de caire emotiu a Mataró. Des de fa uns quants anys, els Capgrossos varen ficar el nom de Mariona Galindo a dita diada per tal de fer un homenatge a la seva canalla Mariona que va morir el 2006. En aquesta diada d'homenatge es realitzen castells com una diada qualsevol però durant uns cinc minuts els hi concedeixen per fer un manifest d'honor cap a la Mariona. 


En aquest cartell s'observa la centralitat de la Mariona com a motiu principal de la diada. En l'anàlisi del cartell es podria veure com aquestes mans s'alcen cap al cel com els ocells que podrien representar la Mariona i entre aquestes mans, que representarien la gent, s'esbossa un somriure i una fisonomia no molt clara que es podria creure que és la de la Mariona com per dir que està sempre entre la seva gent present sempre que alcin els braços cap al cel per fer castells.

Diades com aquesta, en les que l'alçada dels castells que es duguin a terme, on el motiu principal està relacionat amb un tema de caire humanitari, dóna un goig, una solidaritat, i emotiu digne d'admirar. És en aquest estil de diades, aixi com les solidàries o per causes benèfiques, on hi veiem de veritat l'essència castellera i la unitat que comporta aquesta activitat cultural.  

Documental dels Capgrossos de Mataró
165 Regent Street és el documental dels Capgrossos de Mataró que mostra la superació de la mort de la seva canalla, un documental molt sentimental i emotiu. Com un col·lectiu s'ensurt endavant després d'una desgràcia com aquesta. http://www.clack.cat/165regentstreet/

 A banda d'això cal destacar que en aquesta diada han estat acompanyats els Capgrossos d'uns Castellers de Lleida que han fet castells de set i un intent de torre de set i uns Castellers de l'Alt Maresme que han fet el seu primer castell de set.   

No hay comentarios: