Voler tocar el cel amb la mà

Voler tocar el cel amb la mà
Nois de la Torre, Jean Segovia.

7/11/14

Tret de sortida de les colles universitàries

 Ganàpies i Arreplegats donen el primer pas en les diades universitàries i obren la temporada d'hivern en la festa major de la Autònoma

Ahir a les tres i mitja de la tarda va iniciar-se l'actuació castellera de la Universitat Autònoma de Barcelona a la plaça cívica. Les colles protagonistes varen ser els Arreplegats de la Zona Universitària (Universitat de Barcelona) i la colla amfitriona de la Autònoma, els Ganàpies. Just aquest any es commemora el 20è aniversari dels Ganàpies i amb més motiu feien aquesta actuació. 

Fa just tres dies que els Ganàpies es varen fundar com a la primera colla universitària castellera. Arran d'ells es van anar desencadenant la resta de colles universitàries existents. 

La diada es va iniciar amb dos pilars de dol de les dues colles en honor a una recent pèrdua d'un casteller. Després d'una arrencada amb un gust un tant estrany la diada va ser oberta pels amfitrions amb un senyor 7 de 6 on es van realitzar diverses estrenes de castellers "novatos", seguit d'un gran 4 de 7 i un 5 de 6 lluitat i amb grans estrenes també. 
5 de 6, Ganàpies, Marc Frigola.

Pel que fa als Arreplegats van fer un 3 i 4 de 7 i un 7 de 6. La plaça cívica va veure 3 castells de set. Castells de gran dificultat i amb un gran mèrit perquè moltes colles són inferiors als castells de set per no oblidar-nos que l'edat mínima són 18 anys i, per tant, els castells fets pesen en grans dimensions. 

4 de 7,Arreplegats
La diada va finalitzar prop les cinc de la tarda però la festa no feia més que començar. Entre els crits d'alegria, d'eufòria i satisfacció, Ganàpies i Arreplegats estaven preparant els ànims i el cos per anar cap a la Festa Major de la Autònoma que es celebrava durant tot el dijous. La festa va finalitzar prop les onze de la nit on la majoria de castellers van continuar la festa a la discoteca Mundo de Cerdanyola. 

Cal recordar però que, en motiu del 20è aniversari, Ganàpies dóna tret de sortida a un concurs Instagram dividit en dues categories, "Moments castellers" en el que s'han de pujar fotografies relacionats amb assajos o bé actuacions i "Vida ganàpia" tot el que sigui fora d'assajos i actuacions però amb relació la colla. Ambdues categories seran premiades de diverses formes amb un gran nombre de lots per als premiats. Com participar? Molt fàcil, penjar al instagram dita foto amb la etiqueta #20AnysGanàpies.
 


No hay comentarios: